Zusterbedrijven SPC en Teccon vieren samen 30 jaar SPC

SPC uit Leuven, nieuw zusterbedrijf van Teccon

14 februari 2019

Na dertig jaar geven Patrick Casier en Anne De Cort, zaakvoerders van Studiebureau Patrick Casier (SPC), de fakkel door aan het managementteam van Landmeetbureau Teccon. SPC blijft doorgaan op hetzelfde elan, met de ambitie de beste te zijn in ondergrondse en bovengrondse metingen. De synergie tussen zusterondernemingen SPC en Teccon zorgt voor een nog sterker aanbod in de landmeetkunde met oog voor innovatie, deskundigheid en klantgerichtheid.

Over Studiebureau Patrick Casier

Studiebureau Patrick Casier (SPC) is een Leuvens bedrijf gespecialiseerd in geo-informatie. Het werd in 1989 opgericht door landmeter-expert Patrick Casier. Het studiebureau startte met klassiek landmeetwerk en met de opmaak van de grootschalige basiskaarten. In 1995 werden deze activiteiten uitgebreid met het ondergronds opmeten van rioolstelsels. Deze metingen werden nadien nog aangevuld met debiet-, neerslag- en waterkwaliteitsmetingen.

Vandaag telt SPC 20 medewerkers en ligt de focus op drie domeinen:

  • Bovengrondse metingen
  • Ondergrondse metingen
  • Landmeetkunde en Expertises

Bij veel opdrachten is er overlap tussen de verschillende domeinen. SPC levert hierbij een grote meerwaarde door de integratie van deze domeinen binnen één bedrijf.

Samenwerking tussen SPC en Teccon

Landmeetbureau Teccon, met zijn kantoren nabij Gent, Antwerpen en Namen, biedt nu samen met SPC vanuit Leuven in Brabant en omstreken landmeetkundige diensten aan. De samenwerking tussen SPC en Teccon zorgde de voorbije maanden al voor een boeiende kennisuitwisseling en een uitbreiding van het aanbod van SPC. Onder andere met betrekking tot dronefotografie, 3D laserscanning en grondradaronderzoek.

Het nieuwe management van SPC zet in op de voortzetting en groei van de bestaande bovengrondse en ondergrondse activiteiten en op klantgerichte innovatieve projecten. Zo beschikt SPC intussen over een Gentse ploeg voor ondergrondse metingen in Oost- en West-Vlaanderen. En loopt er momenteel een proefproject voor de continue monitoring van debiet en neerslag via een Internet Of Things platform voor intelligent waterbeheer.

Wil je meer weten over ons nieuw zusterbedrijf en wat de nieuwe samenwerking voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op www.spc.be of contacteer ons.