360° beeldendatabank van Vlaanderen genomineerd voor de Geospatial Awards

25 februari 2016

De 360° Beeldendatabank van Vlaanderen is genomineerd voor de GeoSpatial Awards 2015 – 2016 in de categorie professionele projecten. Dit is een project van IMAGE-V, een tijdelijke handelsvereniging van Teccon en Grontmij.

De 5 genomineerde professionele projecten worden tijdens BeGeo op 3 maart 2016 van 13.45 – 14.30 uur gepresenteerd. Hierna kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de “Publieksprijs”.

Wij rekenen op jullie stem!

 

360° beeldendatabank van Vlaanderen

De beeldendatabank is een gebiedsdekkende databank met hoge resolutie panoramabeelden en een gedetailleerde 3D puntenwolk van alle Vlaamse wegen.

Dit project omvat maar liefst 65.000 km puntenwolk en bijna 13 miljoen foto’s! De data wordt ingewonnen met vier compleet uitgeruste mobile mapping wagens.

Deze opdracht van Informatie Vlaanderen (voorheen AGIV) heeft een initiële looptijd van 4 jaar waarbij de databank op tweejaarlijkse basis geactualiseerd wordt. De data wordt stapsgewijs per gemeenten gepubliceerd. In oktober 2016 zal heel Vlaanderen beschikbaar zijn.

De beeldendatabank wordt gratis ter beschikking gesteld voor alle deelnemers van GDI-Vlaanderen. Dit zijn tal van Vlaamse instanties zoals gemeenten, provincies, intercommunales, etc.

De beelden zijn beschikbaar via een beveiligde, online mobile mapping toepassing. Deze browserapplicatie (viewer.image-v.be) laat kijken, meten, inventariseren en exporteren toe.

Meer info op www.image-v.be en op www.begeo.be.