Demontage Hangar 19 op de Scheldekaaien in Antwerpen

02 januari 2018

De komende jaren worden de Antwerpse Scheldekaaien volledig heraangelegd. In het kader van de eerste fase van de werken werden door de landmeters van Teccon drie hangars opgemeten. Elke hangar werd nauwkeurig en gedetailleerd ingescand met een 3D-laserscanner.

De scandata werd verwerkt tot een compleet puntenwolkmodel van elke hangar. Op basis hiervan werden grondplannen, gevelzichten en doorsnedes getekend. De scandata en plannen maken deel uit van de erfgoedkundige inventarisatie van de hangars.

Bij de afbraak van de loodsen werden de diverse onderdelen genummerd om heropbouw op een andere locatie mogelijk te maken. Een van de hangars wordt gerecupereerd voor Spoor Oost en de Gedempte Zuiderdokken. Bekijk hierboven een timelapsefilmpje van de ontmanteling van Hangar 19.