Vlabel schatting nalatenschap

Erfbelasting van vastgoed

Bij de aangifte van een nalatenschap moet je de waarde vermelden van alle eigendommen op het ogenblik van het overlijden. Het is belangrijk dat je de correcte waarde van het vastgoed doorgeeft voor de erfbelasting.

Als je een te hoge waarde vermeldt, zal de erfgenaam te veel erfbelasting moeten betalen. Dit kan je niet meer recupereren als je nadien aan een lagere prijs de eigendommen verkoopt.

Als je te weinig aangeeft, riskeert je een boete wegens een te lage schatting.

 

VLABEL schatting door erkende schatter-experten

Om de waarde van een onroerend goed in een nalatenschap correct te bepalen kan je beroep doen op de door de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) erkende schatter-expert van Teccon.

schatting van een woning voor kredietaanvraag

Wat is een VLABEL-schatting?

Een VLABEL-schatting is een officiële schatting van onroerende goederen, bedoeld voor de aangifte van de nalatenschap na een overlijden. De erkende schatters-experten van Teccon zorgen ervoor dat de schatting voldoet aan het eisen van het kwaliteitscharter van de Vlaamse Belastingdienst.

Een VLABEL-schatting opgesteld door onze schatter-experten geeft je de zekerheid dat je een correct bedrag doorgeeft aan de Vlaamse Belastingdienst. De belastingdienst zal de geschatte waarde aanvaarden als een realistische waarde.

 

Voor welke aangiftes heb ik een Vlabel-schatting nodig?

  • Aangifte nalatenschap na overlijden (bepaling van de erfbelasting)
  • Fiscale waardering van onroerende goederen in vennootschappen
  • Onafhankelijke schatting bij vereffening-verdeling na echtscheiding

Wat kost een VLABEL schatting?

Wij bieden VLABEL schattingen aan vanaf 500 euro. De kostprijs van een VLABEL schatting door een erkend schatter-expert is afhankelijk van het type van onroerend goed (woning, appartement, bouwgrond,…). Vraag een gratis offerte aan via ons online aanvraagformulier.

Vragen over de waardebepaling van je onroerend goed?

Stel je vraag aan de schatter-experten van Teccon: 09/380.36.82 of schatting@teccon.be.

Pin It on Pinterest

Share This