Opmeting Brusselse Ring

Topografische opmeting van de ring rond Brussel

Opmeting van de RO in Brussel van Strombeek-Bever tot Groot-Bijgaarden

Periode: 10/2017 – 01/2018

Locatie: Brussel, Vlaams-Brabant

Opdrachtgever: De Werkvennootschap

Diensten: Landmeetkunde, 3D-laserscanning, Mobile Mapping

Topografische opmeting Brusselse ring

In 2019 begint Wegen en Verkeer met de herinrichting van de R0, de Ring rond Brussel. Voor het ontwerp van de herinrichting is er behoefte aan topografische plannen van de bestaande toestand.

De Werkvennootschap deed voor de topografische opmeting van een zone van 10 km vanaf Strombeek-Bever tot en met Groot-Bijgaarden beroep op de landmeters van Teccon. Gezien de omvang, de complexiteit van de projectzone en de vooropgestelde timing koos Teccon voor een combinatie van drie meettechnieken:

Alle metingen werden samen verwerkt tot een 3D plan in dwg formaat. Dit plan zal gebruikt worden als basis voor het ontwerp van de herinrichting van de ring.

Bekijk de online demodata in de 3D Mapping Cloud

Teccon gebruikte mobile mapping voor de aanmaak van 360° beelden en een 3D puntenwolk van het kruispunt in Groot-Bijgaarden. Benieuwd hoe deze data eruit ziet? Deze data is beschikbaar in de online viewer van de 3D Mapping Cloud van Orbit GT. Contacteer ons voor een gratis login en paswoord.

 

Werken aan de ring rond Brussel

Over dit project heeft Wegen en Verkeer een aparte website, www.werkenaandering.be. De focus van het project ligt op veiligheid, vlotter verkeer, fietsinfrastructuur en openbaar vervoer. Op deze website staat alle informatie over de herinrichting.

Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Bekijk links het leuke filmpje van de heraanleg van de R0.

De meest geschikte aanpak voor elk project

Teccon maakt gebruik van heel wat verschillende meettechnieken. Samen met onze klant bepalen we voor elk project de beste aanpak. Contacteer ons voor professioneel advies!

Pin It on Pinterest

Share This