Interview met landmeter Gilles

“Onze expertise kan een enorme impact hebben op het eindresultaat”

 

Tijdens de week op de werven voor Teccon, in het weekend op zijn eigen verbouwwerf: dat vat, in grote lijnen, zowat het leven van Gilles Dumon (28) de voorbije twee jaar samen. “De knowhow die ik bij Teccon heb opgebouwd komt me zelfs thuis goed van pas, en dat is natuurlijk meegenomen. Maar los daarvan wil ik vooral blijven bijleren en groeien, om finaal te landen als expert.”

Landmeter Gilles op werf

Hoe ben je bij Teccon terechtgekomen?

Tijdens mijn bachelor landmeten aan HoGent volgde ik stage bij Teccon. Het contact met mijn stagebegeleiders ben ik altijd blijven behouden, wat maakte dat ik snel op de hoogte was wanneer er een vacature vrijkwam. Intussen werk ik hier al bijna 5 jaar.

Teccon is één van de grotere landmeetbureaus. Het is een knooppunt van expertise, waar heel specifieke vakgebieden samenkomen. Momenteel leg ik me toe op de werfopvolging en bouw ik daar de nodige ervaring op, zowel in het werkveld als via de collega’s. Op termijn is het plan om zelf uit te groeien tot expert.

Wat trekt jou zo aan in de opvolging van werven?

Veel mensen staan niet graag op een werf, maar ik dus wel. Het is een dynamische plek waar altijd wat gaande is, waar tal van zaken je aandacht vragen, én: je brengt de hele dag buiten door. Werfopvolging is een vakgebied waar ik nog jaren zoet mee ben, wat niet betekent dat andere gebieden me niet zouden interesseren. Af en toe hou ik me bezig met monitoring, zoals het in kaart brengen van zettingen van gebouwen. Zeer interessant, en fijn dat Teccon me ook daar de kans geeft om mijn kennis bij te spijkeren. Maar eigenlijk vind ik het hele brede domein van de landmeetkunde ontzettend boeiend.

Teccon toont zich zeer flexibel: dat vertrouwen wil ik niet beschamen”

Op welke opdracht waaraan je mocht meewerken ben je bijzonder fier?

Op de Draakplaats in Antwerpen werd een bestaande spoorwegbrug uitgebreid. Van de vijf bogen liep de middelste boog over de tramsporen heen: die werd op voorhand geconstrueerd om nadien met een kraan in de spoorwegbrug te worden gehesen. Aangezien we niet veel speling hadden moest ik ervoor zorgen dat die boog zo precies mogelijk aansloot bij de bestaande situatie. Het was even zweten, maar ten langen leste paste de boog naadloos in de brug – zonder meer een tof moment. Dat is het voordeel van werken bij een groot landmeetkantoor, dat projecten van deze omvang geregeld je pad kruisen. En de uitdaging blijft altijd: consistent kwaliteitsvol werk leveren. Mijn job is zeer foutgevoelig: één kleine fout kan grote consequenties hebben, dus is het zaak gefocust te blijven en de lat onafgebroken hoog te leggen. Dat een opdrachtgever niet altijd een klare kijk heeft op hoe moeilijk het is om op landmeetvlak een project tot een goed einde te brengen, maakt het nog spannender. Het is mijn taak om dat uit te leggen: hoeveel impact onze expertise kan hebben op het eindresultaat.

Wat maakt van Teccon voor jou een goede werkgever?

Er heerst hier absoluut geen nine to five mentaliteit. De planning maak je zelf op, en stop je de ene week wat vroeger, dan haal je dat de volgende week weer in. Teccon toont zich zeer flexibel, wat er op zijn beurt voor zorgt dat je dat vertrouwen niet beschaamt. Het managementteam bestaat uit diverse persoonlijkheden, waar altijd wel iemand tussen zit bij wie je aansluiting vindt: het maakt de zaken makkelijk(er) bespreekbaar. Daarnaast heb ik het gevoel dat hier naar mij geluisterd wordt: welke expertise wil ik verbreden, welke richting ga ik uit? Mocht er een project opduiken waarin ik niet 100% thuis ben, dan ben ik ervan overtuigd dat ze me een bijkomende opleiding zullen aanbieden.

Tot slot: waar kan je echt van genieten?

Een verbouwing die haar voltooiing nadert. In de zomer een barbecue met vrienden. Lekker op het gemak in de tuin, spontaan en ongedwongen. En eerlijk: daar mogen gerust collega’s van Teccon bij! (lacht)

Zin in een job bij Teccon?

Neem dan snel een kijkje op onze jobpagina!

“Er heerst hier een geweldig samenhorigheidsgevoel: iedereen helpt elkaar.”

Lees hier het verhaal van landmeter Greg.

Pin It on Pinterest

Share This